binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSEC Üyesi Peirce: "SEC Bu Yıl Kripto Paraları Düzenlemeyecek!"

SEC Üyesi Peirce: “SEC Bu Yıl Kripto Paraları Düzenlemeyecek!”

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

SEC üyesi Hester Peirce, SEC’in kripto para borsalarını denetleyebilmek için ‘borsa’ tanımını genişleteceğini fakat bu düzenlemenin resmi olarak bu yıl hayata geçeceğini düşünmediğini söyledi.

Kripto para yanlısı bir SEC üyesi olarak tanınan Peirce, konuyla ilgili şunları ifade etti: “Borsalar hakkındaki tanımı genişletmek ile birlikte hem geleneksel menkul kıymet alanında hem de kripto dünyasında çok sayıda platform, beklenmedik bir şekilde bu düzenlemeden etkilenecektir.”

Bununla birlikte SEC başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarından düzenlemenin hayata geçmesinden önce gönüllü bir şekilde SEC’e kayıt yaptırmalarını talep etmişti.

İlgili Haber  Sıcak Gelişme: SEC Başkanı Kripto Paralar İle İlgili Konuştu! İşte Detaylar

SEC her ne kadar kripto para borsalarını düzenlemek için potansiyel yollar arasa da, yetkili kuruluş henüz herhangi bir resmi kural ya da yönerge sunmadı. Gensler, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamasında SEC’in 2022 yılında kripto para borsalarını düzenlemek için kurallar koymasını umduğunu söylemişti.

Hester Peirce, kripto para platformlarının SEC’e kaydolması ile ilgili şunları söyledi: “Kripto para platformlarının çalışma alanıyla ilgili şu anda herhangi bir kuralımız yok. Bu kurallar olmadan bu tür platformların bize kaydolması oldukça zor olacaktır.”

Hester Peirce: “SEC’in 2022 Yılında Kripto Paraları Düzenleyeceğini Düşünmüyorum”

SEC üyesi Hester Peirce, SEC’in bu yılki gündeminde kripto para borsalarını ya da genel olarak kripto paraları düzenlemek için herhangi resmi ve direkt bir tasarı göremediğini aktardı: “SEC başkanı Gensler’ın ortaya koyduğu yıllık ajandaya baktığımızda, kripto para borsalarıyla ilgili son düzenleme önerisi dışında herhangi bir direkt kural planı göremiyoruz.

Son düzenleme önerisinde de kripto para borsalarının SEC’e kaydolması konusunda herhangi bir rehber bulunmuyor. O yüzden bu alanda bir boşluk olduğunu düşünüyorum.”

Peirce, 2022 yılında SEC’in kripto para alanında yeni kurallar koymak ya da mevcut kuralları düzenlemek yerine daha çok yaptırım yoluyla düzenleme çalışmaları yapacağını söyledi: “İşe yarar bir altyapı çerçevesi hazırlamak konusunda çalışmalıyız. Ancak mevcut düzenleme ajandasında bu yönde herhangi bir hamle görmüyorum. Bu yüzden düzenlemelerin çoğunun yaptırım yoluyla olacağını düşünüyorum.”

Peirce’a göre SEC’in kripto paraları nasıl denetleyeceği konusunda dijital varlık endüstrisine net bir çerçeve sunması gerekiyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail