binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin2019 Sonunda Bitcoin İçin En Düşük Beklenti 10.000 Dolardı

2019 Sonunda Bitcoin İçin En Düşük Beklenti 10.000 Dolardı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Maalesef kripto para camiasında ”sadece söyle, gerisini düşünme” diyerek hareket eden bir grup insan var. Bu insanların büyük kısmı tanındık olan, normal şartlarda kripto para birimleri olmasa adlarını hiçbir başarı ile duyuramayacak olan insanlar. Sektörde sadece 1 – 2 yıl tecrübesi olan ve tahminlerini yaparken hiçbir referans göstertmeden belirten bu kişileri hemen hemen her gün özellikle sosyal medyada görüyoruz.

Kripto paralar 10 yıldan uzun süredir insanların hayatında olsa da aslında sadece 2-3 senedir aktif olarak birçok insan tarafından kullanılıyor ve biliniyorlar.

2019 sonunda kripto para birimlerinin değeri ile ilgili 2018 yılının sonuna doğru çok fazla iddia ortaya atıldı, adı geçtiğinde herkesin ”kesin doğru söylemiştir” diyebileceği bazı kripto para birimi analistleri bile çok iddialı oldukları tahminlerde asla doğru çıkamadıklarını bugün artık anladılar. Diyecek olursanız ”2019 henüz bitmedi ki, siz ne saçmalıyorsunuz belki 10 gün içerisinde en az 10.000 dolar olacak veya 20.000 dolar rekoru kırılacak!” Tabii bu mümkün olabilir ancak ne yazık ki şu an pek ihtimal dahilinde görülmüyor.

Kripto para analistlerine İnanarak hareket edenlerin tamamına yakını zarar etti!

2018 yılında sözde ‘kripto para analisti’ olarak tanınan ve sadece bir borsada aktif görev aldığı için veya kripto paralara ilk yatırım yapanlardan olduğu için ‘analist’ ifadesini adının önüne ekleyen isimlere inananlar bu sene yine zarar ettiler.

Kendi doğru kararlarını alamayan bir çocuğu düşünelim. Bir çocuk için kendi kararları en doğru kararlar olabilir, belki 100.000 dolar nakit paranın hepsini yemek için şeker veya çikolataya verebilir. Peki bu doğru bir ‘yatırım’ mı olurdu?

Kripto para camiasında da bu durum var. Birçok yeni yatırımcı ve hatta öyle ki eski yatırımcılar bile ne yapacaklarına karar veremez durumdalar. ‘Denize düşen yılana sarılırmış’ hesabı hareket eden milyonlar olduğu açık ve net biliniyor.

Bu durum ise analistlerin servetlerine servet eklerken (hesaplarının takip edilmesi, onlara destek verilmesi, sorular sorulması onların direkt ve dolaylı olarak para kazanmasını sağlayan en büyük etkenler. Örneğin herhangi bir kripto para analisti 100 bin takipçiye sahip ise bir ekonomi temelli televizyon kanalı onu yayına çağırdığında binlerce dolar para isteyebilir ve kanal daha çok izlenmesi için bu kişiye binlerce doları ödemeyi kabul edebilir.) yatırımcılar ise bu isimlerin sadece ‘çok çalışıp çok iyi tahminler’ yapmış gibi görünmesine inanarak zarar ediyorlar.

Eğer bir yatırımcı kendi kripto para yatırımına karar veremiyor, Bitcoin nedir, Bitcoin ne zaman alınır, ne zaman satılır? Sorularına yanıt veremeyecek durumda ise piyasada başkalarının ‘oyuncağı’ olarak daha fazla kayıplar yaşaması mümkün, çünkü bunu kendi eliyle istemiş oluyor…

Her zaman doğru kararın yatırım konusunda sizde olabileceğini düşünerek hareket edin. 1 milyon dolar parası olanla 10 bin dolar parası olan nasıl bir değilse, 1 milyon doları olana çizilecek yatırım planı ile 10 bin doları olana çizilecek yatırım planının bir olmayacağını unutmayın. Sizi yanlış yönlendirmeye çalışan reklam, kişi ve kimselere inanmayın!

Piyasada genelde yazıda bahsedilen gibi asılsız iddialar ortaya atan analistler çok fazla sayıda olsa da sektördeki fiyatlar ile ilgili indikatörler paylaşan, bazı haberlerden yola çıkarak tahminlerinde bulunan ve öğretici içerikler ile kripto para piyasasında nasıl yatırım yapılacağını öğreten analistler az da olsa bulunuyor. Bu kişilerden her zaman istifade etmek ve bu bilgiler ışığında piyasa deneyimini arttırmak son derece önemlidir. Ancak yatırım yapıp yapmama kararının tamamen sizde olduğunu ve kime inanıp inanmayacağınızın da kendi kararınız olduğunu asla unutmayın.

*Bu içerikte sektörde tecrübesi olmayan, takipçilerine herhangi bir yatırım bilgisi sunmayan ve tahminlerini hiçbir veriye veya olaya dayandırmadan yapan kişiler eleştirilmiştir.

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com için özel olarak üretilmiştir. Bir görüş içeriği olarak yayına alınmış olup hiçbir ismin hedef alınmamış olup bilgilendirme ve doğrulara yönlendirme amacıyla yayına alınmıştır. Bitcoinsistemi.com ilgili yazarın görüşlerine katılıyor olabilir…

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail