binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerBirleşmiş Milletler Kuzey Kore Raporunda Kripto Para Detayı: 2022'de Rekor Kırıldı!

Birleşmiş Milletler Kuzey Kore Raporunda Kripto Para Detayı: 2022’de Rekor Kırıldı!

BM, Kuzey Kore raporunda kripto paralara ilişkin bilgiler yer aldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

2022 yılı Bitcoin ve altcoin yatırımcıları için oldukça zor bir yıldı. Ancak kripto para hırsızları için aynısını söylemek pek mümkün değil.

2022 yılında kripto paralarda derin bir ayı piyasası yaşansa da, hackerlar kendi boğalarını sürdürmeye ve kripto paraları çalmaya devam etti.

Birleşmiş Milletler yaptırımlar konseyine sunulan Kuzey Kore’ye ilişkin bir raporda Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti içerisindeki aktörlerin 2022’de önceki yıllara nazaran daha fazla kripto para çaldığı ifade edildi.

Raporda atıf yapılan iki veriden birisi çalınan kripto paraların değerinin 630 milyon dolar olduğunu ifade ederken, diğerine göre 1 milyar doların üzerinde kripto para çalındı.

Siber saldırılar yoluyla gerçekleşen bu aktivitelerin Kuzey Kore istihbarat teşkilatı tarafından kontrol edilen gruplar tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. Bu isimler arasında Kimsuky, Lazarus ve Andariel gibi ünlü hacker grupları yer aldı.

FBI geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda Kuzey Kore’li hackerlar tarafından çalınan kripto paraların balistik füze ve kitle imha silahı programlarını desteklemek için kullanıldığını açıklamıştı.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail