binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de Son Durum Ne? Balina Pozisyonlarını ve Ölüm Kesişimini İnceledik!

Bitcoin’de Son Durum Ne? Balina Pozisyonlarını ve Ölüm Kesişimini İnceledik!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin’de beklenen death-cross (ölüm kesişimi) bugün itibariyle gerçekleşti. Death-cross günlük MA50’nin MA200’ü yukarıdan aşağıya doğru kesmesi ile gerçekleşti. Bu tarz kesişimler önceden fiyatlandığı için bu kesişim öncesi Bitcoin’de yüzde 15’lik bir geri çekilme yaşandı.

Mart 2020’deki dipten tepeye bir fibonacci çektiğimizde Bitcoin’in fib 0.5 ve fib 0.382 aralığında yatay hareketine devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu hafta içerisinde fib 0.382 (41580$) seviyesine çok yakın bir noktadan ret yiyen Bitcoin bugün fib 0.5 (34380$) seviyesine yakın bir noktada destek buldu.

Bu iki aralıkta yatay hareket eden Bitcoin’de destek noktamız 34380$ direnç noktamız ise 41580$ seviyemizdir. Ancak bu bölgedeki sıkışmanın sonuna gelmiş olabiliriz. Destek ve dirençlere yapılan birçok temas o bölgeleri zayıflatıyor. Dolayısıyla Bitcoin’de aşağıya veya yukarıya yönlü bir kırılımın arifesinde olabiliriz.

Bitcoin’in düşüşlerle birlikte yeniden günlük MA20 altına inmesi kırılımın aşağı yönlü gelebilme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu noktada Bitcoin boğaları için kritik seviye 37000$ seviyesi olarak dikkat çekiyor. Bu seviye üzerinde gün kapanışı yapmadığımız sürece satış baskısı devam edebilir.

Fibonacci seviyelerine göre baktığımızda 41580$ üstü kırılımlar bizi 48.000$-50.000$ bandına, 34380$ altı kırılımlar ise bizi bir sonraki fib desteğimiz 27175$ seviyesine götürebilir.

Bitfinex  balinalarının fiyatı baskıladığını daha önce aktarmıştık.

İlgili Haber  Bitfinex Balinaları Bitcoin'de Dumpa Hazırlanıyor!

Bitcoin’de yaşanan %15’lik geri çekilme ile birlikte fiyatı baskılayan Bitfinex balinalarının short pozisyonlarının kapanmaya başladığını gözlemliyoruz. Bu pozisyonların yarattığı baskı ortadan kalktığında yeniden yukarı yönlü bir hamle görebiliriz.

Yukarı yönlü hareketlerde en önemli direnç noktamız Haftalık MA20 olacaktır, onunla ilgili haberimize de buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haber  Bütün Döngülerde Yaşandı! Bitcoin'de Bu Seviye Test Edilmeden Boğa Bitmiyor!

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

3 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

3 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim

Daha önce de sormuştum cevap alamadım. Bu short pozisyonu alanların bitfinex balinaları olduğunu nereden biliyoruz? Short pozisyon alanlar küçük yatırımcılar olamaz mı?

Habil

Bu şekilde olumlu ve olumsuz tarafları ele almanız güzel. Bundan önceki süreçte hep olumsuz haber okuyorduk

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail