binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaChicago Emtia Borsası (CME) Türev İşlemlerde FTX'i Örnek Alıyor!

Chicago Emtia Borsası (CME) Türev İşlemlerde FTX’i Örnek Alıyor!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Chicago Emtia Borsası (CME), Sam Bankman-Fried’in kripto para borsası FTX’in izinden giderek, türev ürün ticaretini doğrudan tüketicilere sunmak için kendi planını kanun koyuculara sunuyor.

FTX’den Sonra Chicago Emtia Borsası da (CME) Yatırımcılarına Doğrudan Vadeli İşlem Yaptırmak İstiyor

The Wall Street Journal‘ın haberine göre, türev ürünlerin ve diğer finansal sözleşmelerin alım satımına yönelik en büyük borsalardan biri olan CME Group, vadeli işlemler komisyon şirketi (FCM) olarak kayıt yaptırmak için gerekli belgeleri sundu.

Borsanın planları düzenleyiciler tarafından onaylanırsa, yatırımcılar türev ürün ticaretini aracılar yerine doğrudan CME üzerinden yapabilecekler.

Genellikle bireysel yatırımcılar üçüncü taraf aracı kurumlar (TDAmeritrade gibi) üzerinden türev ürün ticareti yapmaktadır.

CME’nin planı, FTX gibi yatırımcıların doğrudan kendi platformunda kripto türevleri ticareti yapmasına izin verme önerisine benziyor.

CME Group CEO’su Terence Duffy, Mayıs ayındaki bir kongre oturumunda yaptığı konuşmada FTX’in maliyet düşürme yöntemlerinin yanlış olduğu iddialarında bulunmuştu.

İlgili Haber  Binance ve FTX Borsalarının "Voyager" Yarışında Kazanan Belli Oldu!

FCM Advantage futures CEO’su Joseph Guinan Journal’a yaptığı açıklamada, CME’nin başvurusunun onaylanması halinde vadeli işlemler aracılık alanına girmesinin oyunun kurallarını değiştireceğini söyledi.

CME’nin aracı kurumlardan daha düşük ücretler belirlemesi halinde her aracı kurum için endişe verici bir durum olacağını belirtti.

Chicago Emtia Borsası sözcüsü, FCM’ler ve risk yönetimiyle ilgili olarak Journal’a şu açıklamayı yaptı:

“Aracı kurumlar modeline ve bunun tüm sektör katılımcılarına sağladığı önemli risk yönetimi faydalarına olan bağlılığımız sarsılmaz bir şekilde devam etmektedir.”

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail