binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin (BTC) Madencilik Gelirleri Kasım 2020'nin Altına İndi!

Bitcoin (BTC) Madencilik Gelirleri Kasım 2020’nin Altına İndi!

BTC madencileri Eylül ayında daha az kazandı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

The Block Research’in derlediği verilere göre Bitcoin madencilerinin gelirleri Eylül ayında %16,2 düşüş yaşadı.

BTC madencilik geliri Eylül ayında 550,5 milyon dolara gerilerken, son 6 ayın 5 aylık kısmında düşüşün devam ettiği ve bu rakamın Kasım 2020’den sonraki en düşük miktar olduğu ifade edildi.

Bildiğiniz üzere Eylül ayı içerisinde gerçekleşen Merge sonrası Ethereum ağı POS’a geçmişti.

Bitcoin ve Ethereum madencilerinin ve stake edenlerin gelirlerini de karşılaştıran analistler, BTC madenci gelirlerinin yeni bir dip yapmasına rağmen Ethereum madencileri ve stakerlarından 1,56 kat daha fazla kazandıklarını söyledi.

Bitcoin fiyatının ve aylık kazançların düşmesine rağmen maliyeti artan madencilerin pes etmediğini görüyoruz. Ağustos ayında ağdaki hash oranı %10,4, Eylül ayında ise %0,6 artış gösterdi.

The Block’a konuşan Luxor Teknoloji COO’su Ethan Vera Bitcoin madencilik gelirlerindeki azalmanın küçük işletmeleri etkilediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Madencilik ekonomisinin azalması, maliyeti yüksek ve verimi düşük madencilerin kapanmasına yol açıyor. Bazı madencileri ayı piyasası nedeniyle cihazlarını tasfiye etse de, bunlar yeni yerlerde faaliyete geçiyor.”

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail