binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaBinance, Tartışmalı Kripto Para Borsasıyla İlişkisini Tamamen Kestiğini Duyurdu

Binance, Tartışmalı Kripto Para Borsasıyla İlişkisini Tamamen Kestiğini Duyurdu

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, WazirX Exchange borsası için cüzdan hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu ve borsadan fonlarını geri çekmesini istedi.

WazirX’in kurucu ortağı Nischal Shetty ve Binance CEO’su Changpeng Zhao, Ağustos 2022’de borsanın mülkiyeti konusunda hararetli bir tartışma yaşamıştı. Shetty, Binance’in WazirX’i satın aldığını halka açık bir şekilde tweetlemişti.

Binance CEO’su ile WazirX CEO’su Tartışma Yaşamıştı

Changpeng Zhao ise firmasının WazirX’i satın alma işlemini hiçbir zaman tamamlamadığını savundu. Tartışma, Hint kripto borsasının sahipliğiyle ilgili olarak yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Ancak Binance’in WazirX’in ana şirketi olan Zanmai Labs’a cüzdan hizmetlerini sonlandırdığını duyurmasıyla tartışma bugün yeni bir hal aldı.

Binance, Zanmai Labs’ın operasyonlarını kontrol eden eski şirket hakkında yanlış iddialarda bulunduğunu iddia ediyor. Şirket, 26 Ocak’ta Zanmai Labs’tan yanlış beyanlarını geri çekmesini ya da cüzdan hizmetlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Ancak, taraflar sonuçta uzlaşamadı ve Binance, WazirX’e verdiği cüzdan hizmetlerini durdurmaya karar verdi.

İlgili Haber  Binance'ten İki Altcoin İçin Vadeli İşlemler Listelemesi Geldi!

Şirket, Zanmai Labs’a kalan tüm varlıkları 3 Şubat’a kadar geri çekmesi için bir son tarih belirledi, ancak Hint borsası henüz bunu tam olarak gerçekleştirmedi.

WazirX Proof of Reserves’e (PoR) göre, toplam 246.31 milyon USDT tutarında bir varlığa sahip. Ocak 11’de yayınlanan PoR raporu, kullanıcıların fonlarının %90’ının Binance cüzdanlarında saklandığını ortaya koydu.

WazirX kullanıcıları, Binance tarafından saklanan önemli bir miktar nedeniyle fonları konusunda endişe duyuyor. Hintli kripto kullanıcıları halihazırda yüksek Vergi Kesintisi (TDS) ve kripto kazançlarına uygulanan %30’luk sabit vergi gibi zorluklarla karşı karşıya. Son duyurulara göre, TDS’nin ödenmemesi altı aya kadar hapis cezasına yol açabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail