binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin (BTC) Bu Kripto Para Borsasında 6.000 Dolardan Satıldı!

Bitcoin (BTC) Bu Kripto Para Borsasında 6.000 Dolardan Satıldı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin (BTC) fiyatı son günlerde ciddi bir düşüş yaşıyor olsa da 6.000 dolar birçok yatırımcının hayallerini süsleyen bir fiyat. Filipinler merkezli bir kripto para borsası ise BTC fiyatı 50.000 dolar bandındayken 6.000 dolar üzerinden BTC satışı gerçekleştirdi.

PDAX Üzerinde Bitcoin Fiyat Şoku

PDAX borsası, 16 Şubat tarihinde işlemlerde eşi benzeri görülmeyen bir artış yaşadı ve bu durum sistemin teknik bir sorun yaşamasına yol açtı. Teknik bu hata, borsadaki BTC fiyatının kısa süreliğine 6.000 dolara kadar gerilemesine yol açtı.

İşlemler son aylarda 70 kat büyüdü. Bu durum borsanın alım satım motorunun hata vermesine neden oldu ve önemli bilgiler bir süre alınamadı.”

PDAX CEO’su Nichel Gaba konu hakkında yaptığı açıklamada bu fiyat üzerinden çok az sayıda alım emrinin geçerli olduğunu vurguladı. İşlemlerin birçoğunun ise sistemsel hata nedeniyle gerçekleştirilemediği görülüyor. Peki bu hata tam olarak neye dayanıyor?

PDAX de birçok kripto para borsası gibi emir defterini merkezi bir veri tabanına bağlı olarak kullanmakta. Bunun blockchain tabanlı olmaması ise işlemler geçerli gibi gözükse de merkezi veri tabanından dolayı geçerli sayılmamasına neden oldu. CEO, birçok kullanıcının o fiyattan BTC aldığını düşünse de bu satışın gerçekleştirilmediğini varsaydıklarını vurguladı.

Bazı PDAX kullanıcıları ise olaydan 24 saat sonra kendilerinden o fiyattan alınan BTC’lerin iadesini talep eden e-posta ve sms aldıklarını belirtiyorlar. Kullanıcılara bu işlem yapılmazsa dava bile açılacağı vurgulanıyor. Borsanın bazı kullanıcıların hesaplarını ise kilitlediği görülüyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail