binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinETF Sonrası Kurumsal Yatırımcıların Bitcoin'e Olan Güveni Arttı! CME Borsası Binance'ı Geçti!

ETF Sonrası Kurumsal Yatırımcıların Bitcoin’e Olan Güveni Arttı! CME Borsası Binance’ı Geçti!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

SEC’in ProShares Bitcoin Strategy ETF’sine verdiği onaydan sonra ABD’nin ilk Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu ProShares ETF’si salı günü piyasaya sürüldü ve o günden bu yana yatırımcıların yüksel ilgisi ile karşı karşıya kaldı.

ProShares’in Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesine kurumsal yatırımcıların piyasaya olan güvenini tazeledi.

Tüm gelişmeler sırasında açık pozisyon oranında Binance’nin yerini kurumsal yatırımcıların yoğunluklu olarak kullandığı Chicago Ticaret Borsası (CME) aldı.

ProShares Bitcoin ETF’sinin yayınlanmasından sonra piyasaya 1.5 milyar dolardan fazla para girişi oldu ve CME’de vadeli işlem sözleşmelerine yapılan yatırım bu ay itibariyle üç katına çıktı.

New York Menkul Kıymetler Borsası’nda BITO adı altında piyasaya sürülen ProShares ETF’si ilk üç günde 1.2 milyar dolar değerinde yatırım topladı.

CME, 25.7 milyar dolarlık toplam küresel vadeli işlem hacminin 5.68 milyar dolarını oluştururken, Binance küresel olarak 5.66 milyar dolar katkıda bulunuyor.

BITO’nun şu anda Ekim ayı için 1900 sözleşmesi Kasım ayı için ise 2133 sözleşmesi bulunuyor. CME kurumsal yatırımcıların her birinin 2000 vadeli işlem sözleşmesi yapmasına izin veriyor. Ancak CME yaptığı açıklamada Kasım ayından itibaren aylık Bitcoin vadeli işlemleri için pozisyon limitinin 4.000 sözleşmeye yükseltileceğini duyurdu.

ProShares Bitcoin ETF’sinden sonra piyasaya sürülecek rakip Bitcoin ETF’lerinin piyasadaki baskıyı hafifletebileceği düşünülüyor.

Bugün ikinci Bitcoin ETF’si de Nasdaq’ta listelenerek işlem görmeye başladı.

İlgili Haber  Son Dakika! ABD'nin İkinci Bitcoin ETF'si Nasdaq'ta İşlem Görmeye Başladı!

Bitcoin ETF’lerinin ABD borsalarında işlem görmeye başlamasının kurumsal yatırımcıların piyasaya olan güvenlerini tazelemesine neden olduğu ve CME borsasındaki artışın bu güvenden kaynaklandığı ifade ediliyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail